Οικονόμου για Τσιτσιπά: «Σπουδαίος αθλητής, αλλά δεν έχει τις γνώσεις να μιλήσει για το εμβόλιο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε στα όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οικονόμου για Τσιτσιπά: «Σπουδαίος αθλητής, αλλά δεν έχει τις γνώσεις να μιλήσει για το εμβόλιο»

Αποδέκτης έντονης κριτικής έγινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το σχόλιό του για το εμβόλιο κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Έλληνας τενίστας είχε υπογραμμίσει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του πως ακόμη δεν έχει κάνει το εμβόλιο, ξεκαθαρίζοντας πως θα το κάνει μόνο εάν αυτό είναι υποχρεωτικό, ενώ αργότερα υποστήριξε την άποψή του, τονίζοντας πως το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά.

Επ’ αυτών τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και σημείωσε ότι δεν αμφισβητείται η προσφορά του Στέφανου Τσιτσιπά στον αθλητισμό της χώρας, αλλά η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού αλλά στην καμπάνια υπέρ των μέτρων προστασίας. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, οι ικανότητές του στον αθλητισμό και η προσφορά του για τον αθλητισμό στη χώρα είναι αδιαμφισβήτητη. Εκείνο, όμως, που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. Και αμφισβητείται γιατί δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό.

Τα θέματα αυτά τα αναλύουν, ενημερώνουν την κοινωνία και τοποθετούνται όσοι τα έχουν σπουδάσει, όσοι τα έχουν μελετήσει, όσοι τα έχουν διακονήσει μέσα από το λειτούργημά τους το ιατρικό και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Σ’ αυτούς θα ήταν καλό να ανατρέχουμε και θα έλεγα, όσοι μέσω της εξαιρετικής τους παρουσίας και επιδόσεων σε άλλους χώρους αποτελούν και σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων», είπε σχετικά.

Δείτε τις δηλώσεις του για τον Τσιτσιπά στο 22:18