Κουφοντίνας: Κατέθεσε επίσημο αίτημα αποφυλάκισης

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο καταδικασθείς για εγκλήματα τρομοκρατίας Δημήτρης Κουφοντίνας συμπληρώνει 19 χρόνια στη φυλακή και έχει το δικαίωμα να κινήσει τις διαδικασίες για την υπό όρους αποφυλάκισή του

Κουφοντίνας: Κατέθεσε επίσημο αίτημα αποφυλάκισης

Επίσημο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας και πλέον αυτό θα διαβιβαστεί στο Δικαστικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας που θα το εξετάσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι η πρώτη φορά που καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης. Στις 5 Σεπτεμβρίου συμπληρώνει 19 χρόνια στη φυλακή και μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες.

Οι δικαστές σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνουν εκτός από το νόμιμο της διαδικασίας, τη συμπεριφορά του κρατουμένου αλλά και το βάρος των αδικημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 14 που καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή στη 17Νοέμβρη, μόνο πέντε άτομα παραμένουν στη φυλακή και εκείνοι έχουν πλέον το δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης αφού έχουν συμπληρώσει 19 έτη πίσω από τα κάγκελα.

Ο «Λουκάς» της 17Ν είχε καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.