Λαύριο: Μεγάλη και ανεξέλεγκτη φωτιά - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις (vids)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά στη θέση Μαρκάτι στον Δήμο Λαυρεωτικής. Δυνατοί άνεμοι πνέουν στην περιοχή.

Λαύριο: Μεγάλη και ανεξέλεγκτη φωτιά - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις (vids)

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις έχει πάρει η φωτιά, που ξεκίνησε από δύσβατο σημείο σε χαράδρα, χαμηλής βλάστησης.

Στο σημείο επιχειρούν 13 οχήματα, 38 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις κάνουν από αέρος 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα ο δήμαρχος δήλωσε ότι έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια, ενώ κατήγγειλε ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του Δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.

Η περιοχή εκκενώνεται μετά από μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους από το 112. Το μήνυμα τούς ζητά να κατευθυνθούν προς το Λαύριο.

Εκτός ελέγχου, λόγω των δυνατών ανέμων

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τριών οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου - Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό 'Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου - Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς 'Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής

Εκκενώνονται οικισμοί και στα Βίλια λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από λίγο. Με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Ψάθα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλια προς Πόρτο Γερμενό, ή οποία είναι άδεια.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.