Τουρκία: Σήκωσε άγκυρα το «Γιαβούζ» μετά την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας (pic)

Δεν φτάνει που η Άγκυρα απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, βγάζει και το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ξανά στην ανοιχτή θάλασσα για νέες γεωτρήσεις.

Τουρκία: Σήκωσε άγκυρα το «Γιαβούζ» μετά την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας (pic)

Την ώρα που οι τουρκικές αρχές κρατούν τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, τον οποίο και απελαύνουν στην Ελλάδα, το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» έχει βγει από το λιμάνι του και έχει δέσει στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης.

Παραμένει άγνωστο αν θα κινηθεί και προς ποία κατεύθυνση.

Να σημειωθεί πάντως ότι στις αρχές Ιουνίου, όταν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, είχε δηλώσει πως το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» σύντομα θα ξεκινούσε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Έλεγε τότε: «Στη Μεσόγειο θα κάνουμε άλλη μια κίνηση. Το πλοίο μας "Γιαβούζ" βρίσκεται για συντήρηση στο λιμάνι Τάσουτζου. Με τη βοήθεια του Θεού, σύντομα θα επιστρέψει στο πεδίο δράσης του για να ξεκινήσει γεωτρήσεις».

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι λίγες ημέρες νωρίτερα από τις συγκεκριμένες δηλώσεις Ερντογάν, η Ελλάδα και η Τουρκία, μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της γείτονος στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην Κύπρο, είχαν συμφωνήσει στη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αθήνα, ότι οι δύο χώρες θα περάσουν ένα καλοκαίρι με «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο, που να μην έχει καμία σχέση με το περσινό όταν, λόγω του «Ορούτς Ρέις», οι δύο χώρες έφτασαν ένα βήμα πριν από το θερμό επεισόδιο.

Πηγή: in.gr