Χαρδαλιάς: «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα για την διαχείριση των πυρκαγιών, τονίζοντας ότι η παραίτησή του βρίσκεται στο συρτάρι του πρωθυπουργού.

Χαρδαλιάς: «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού»

Για πρωτοφανή συγκυρία στην ιστορία της πυροσβεστικής έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, και στην οποία απάντησε σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στη χώρα. Όπως τόνισε, είχαμε 586 πυρκαγιές σε οκτώ ημέρες, ενώ μεταξύ άλλων έδωσε εξηγήσεις και για τον τρόπο που λειτούργησαν τα εναέρια μέσα.


Απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί όλο το τελευταίο διάστημα, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Η παραίτησή μου είναι πάνω πάνω στο συρτάρι του γραφείου του πρωθυπουργού γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω και να πάρω δύσκολες αποφάσεις που αφορούν την ανθρώπινη ζωή. Πάντα είχα αίσθηση καθήκοντος και πάντα αναλάμβανα την ευθύνη μου.

Εγώ δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτική, δεν θα είμαι υποψήφιος κάπου. Παραμένω κρατικός λειτουργός και έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι ζητήματα μικροπολιτικής, αλλά χρειάζεται συνεργασία».

«Είναι πατριωτικό το καθήκον της συνεργασίας για τα θέματα αυτά. Κάθε σπίτι που χάνεται για όλους εμάς είναι μία τραγωδία και μία μαχαιριά στην καρδιά μας. Αυτές τις ημέρες δόθηκε μία τεράστια μάχη. Άυπνοι όλες αυτές τι μέρες μείναμε εκεί, καθοδηγώντας τα παιδιά τις πυροσβεστικής του λιμενικού, μία μάχη που ήταν η δυσκολότερη που υπήρξε ποτέ. Την ώρα της μάχης κάποιοι πυροβολούν τους μαχητές. Σε αυτή την καταστροφή οι απώλειες είναι από την πλευρά των μαχητών και όχι των πολιτών», συνέχισε.

Πηγή: cnn.gr