Η φλεγόμενη Εύβοια στη «φωτογραφία της ημέρας» από το διάστημα στο Space.com (pic)

Η εικόνα της φλεγόμενης Εύβοιας από δορυφόρο αποτέλεσε τη «φωτογραφία της ημέρας» στην επιστημονική ιστοσελίδα Space.com.

Η φλεγόμενη Εύβοια στη «φωτογραφία της ημέρας» από το διάστημα στο Space.com (pic)

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να κατακαίει τη Βόρεια Εύβοια ακόμα και σήμερα Δευτέρα, παρότι ήδη μαίνεται εδώ και επτά ολόκληρες ημέρες στην ταλαιπωρημένη περιοχή.

Οι φλόγες της πυρκαγιάς είναι τόσο μεγάλες, που απεικονίστηκαν σε φωτογραφία που πάρθηκε από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο «Sentinel-2», η οποία αποτέλεσε και τη «φωτογραφία της ημέρας» στη γνωστή επιστημονική ιστοσελίδα «Space.com».

Δείτε την απίστευτη φωτογραφία της φλεγόμενης Εύβοιας:

Η ιστοσελίδα επισημαίνει στο σχετικό κείμενο:

«Η φωτιά στην Εύβοια είναι επί του παρόντος η χειρότερη ανάμεσα σε δεκάδες που μαίνονται σε όλη τη Μεσόγειο, καθώς υποχρέωσε την εκκένωση περισσότερων από 2.000 ανθρώπων. Περίπου 60 χιλιόμετρα μακριά από την ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα, η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στη χώρα και δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε την Τρίτη, 3 Αυγούστου, παραμένει εκτός ελέγχου παρά την προσπάθεια κατάσβεσης που διαρκεί ήδη επτά μέρες.

Οι πυκνοί καπνοί που δημιουργούνται και φαίνονται στην εικόνα, συνδράμουν στην επιδείνωση της ποιότητας του αέρα στην περιοχή. Σύμφωνα με το CAMS (Copernicus Atmosphere Monitoring Service), η συγκέντρωση των επικίνδυνων σωματιδίων PM2.5, τα οποία μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στους ανθρώπινους πνεύμονες, έχει αυξηθεί εξαιτίας των πυρκαγιών. Επίσης, οι εκπομπές άνθρακα στην Ελλάδα είναι πλέον οι υψηλότερες τα τελευταία 13 χρόνια».

Πηγή: Space.com