Κρυονέρι: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 43χρονο ύποπτο για εμπρησμό

Ο 43χρονος άνδρας κρίθηκε ύποπτος από την Πυροσβεστική, ενώ φέρεται να εμπλέκεται και σε δυο αναζωπυρώσεις στο Κρυονέρι.

Κρυονέρι: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 43χρονο ύποπτο για εμπρησμό
Φωτογραφία αρχείου Photo credits: Eurokinissi

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος εκ προθέσεως, με εξάπλωση της φωτιάς σε μεγάλη έκταση, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, ασκήθηκε στον 43χρονο ο οποίος συνελήφθη χθες, Παρασκευή 6 Αυγούστου για εμπρησμό στο Κρυονέρι.

Στον 43χρονο, ο οποίος ήδη παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ασκήθηκε δίωξη και σε βαθμό πλημμελήματος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή βεγγαλικών.

Όπως έγινε γνωστό, ο 43χρονος, εντοπίστηκε από εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου, στη θέση Μαντρί Κρυονερίου να κινείται σε αδιάβατη για τους πολίτες περιοχή, με ένα δίκυκλο, το οποίο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

Οι εθελοντές τον θεώρησαν ύποπτο γιατί κατά την παραμονή του στο σημείο, εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς, περίπου 50 μέτρα από το σημείο που τον σταμάτησαν, η οποία δεν δικαιολογούνταν από τις επικρατούσες συνθήκες και συγκεκριμένα εκδηλώθηκε σε σημείο που δεν μπορούσε να πεταχτεί κάποια καύτρα, γιατί φυσούσε αντίθετα.

Οι εθελοντές τον υπέδειξαν σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο σημείο για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σε έρευνα όμως που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπίρτα, αναπτήρες, προσανάμματα, κροτίδες, ένα «φιδάκι» για τα κουνούπια και τσόφλια από καρύδια, που σύμφωνα με την αστυνομία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσανάμματα που δεν αφήνουν ίχνη.

Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια, προέκυψε ότι ο 43χρονος εμπλέκεται σε δύο ακόμα αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Κρυονερίου. Η πρώτη περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στις 4-8-20121 στο νεκροταφείο Κρυονερίου και μία χθες στις 00.15 στο ρέμα στην περιοχή Μαντρί.

Πηγή: in.gr