Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μεταβαίνει ο Μητσοτάκης για αυτοψία

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα με την πυρκαγιά να πλησιάζει στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει ξανά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μεταβαίνει ο Μητσοτάκης για αυτοψία

Στο μέτωπο των πυρκαγιών της Βαρυμπόμπης μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της επίσκεψής του στην επίσης πυρόπληκτη Ηλεία νωρίτερα σήμερα (5/8) το πρωί.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Βαρυμπόμπης υπάρχουν τρία νέα ενεργά μέτωπα και είναι συνεχή τα μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις.

Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, η οποία καταβάλλει παράλληλα μάχη για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Εύβοια.

Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι' αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής.

Στην πρώτη υπολογίζεται ότι κατοικούν περίπου 1.200 άτομα, ενώ στη δεύτερη περίπου 500, με τον δήμο να έχει «επιστρατεύσει» λεωφορεία για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με το μήνυμα, οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωρωπό.

Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους.