Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Κοζάνη

Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο Πολύμυλο και το Πεντάλοφο Κοζάνης για να περιορίσουν φωτιά που αναζωπυρώθηκε καίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή. Μάχη για να μην περάσει η φωτιά στην Παναγία Σουμελά

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Κοζάνη

Μάχη με τις φωτιές δίνεται στην περιοχή του Διλόφου όπου, σε δύσβατο σημείο, επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας για να σωθεί το δάσος που φλέγεται από την Κυριακή.

Επειγόντως ζητούνται εναέρια μέσα, καθώς ανεξέλεγκτη φαίνεται να είναι και η φωτιά στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στο Πολύμυλο Κοζάνης, όπου οι διάσπαρτες εστίες αναζωπυρώθηκαν σε μια έκταση 3 χιλιομέτρων, παρότι οι αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν το βράδυ είχαν περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς.

Ο δυνατός αέρας έχει προκαλέσει εκ νέου ένα μεγάλο μέτωπο, που ανεξέλεγκτα καίει κυρίως χορτολιβαδικη έκταση και δέντρα, με κατεύθυνση προς το Βοσκοχώρι.

Ανησυχία επικρατεί και στον οικισμό των Σαρακατσάνων. Οι καπνοί έχουν φτάσει πολύ κοντά στην περιοχή, όπου έχουν μεταφέρει τα ζώα τους από Λάρισα και Ελασσόνα.

Στο μεταξύ έχει αποτραπεί πάντως ο κίνδυνος η φωτιά να περάσει στο δάσος προς την Παναγία Σουμελά, με τις δυνάμεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κοζάνης και Ημαθίας και την συνδρομή του στρατού, να δίνουν τιτάνιο αγώνα.

Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή γίνεται κυρίως για να περιοριστεί η φωτιά, που κατευθύνεται χωροταξικά προς Βοσκοχώρι Τετράλοφο.

Η πυρκαγιά κατακαίει από την Κυριακή στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε Δασύλλιο, Πεντάλοφο Κοζάνης και Σαμαρίνα Γρεβενών. Πρόκειται για δασική περιοχή ιδιαίτερου κάλους και εκεί δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κοζάνης και των Γρεβενών.