Λεβερκούζεν: Έκρηξη σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων με δυο σοβαρά τραυματίες

Πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός πάνω από μεγάλο τμήμα της πόλης Λεβερκούζεν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων.

Λεβερκούζεν: Έκρηξη σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων με δυο σοβαρά τραυματίες

Για δύο «σοβαρά τραυματίες» και πέντε αγνοούμενους μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, σε βιομηχανικό πάρκο του Λεβερκούζεν, κάνει λόγο η εφημερίδα BILD, επικαλούμενη πηγές της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Η φωτιά, σύμφωνα με την εφημερίδα, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενο κτίριο με εύφλεκτα υλικά, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκονται δεξαμενές με 100.000 λίτρα εύφλεκτου υγρού σιδήρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, υπάρχουν «πολλοί τραυματίες», αλλά διευκρινίζεται ότι» η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη».

Πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός πάνω από μεγάλο τμήμα της πόλης και αμέσως μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «NINA», με μήνυμα «ακραίου κινδύνου», το οποίο ειδοποιούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες. Η κυκλοφορία σε μεγάλους οδικούς άξονες έχει διακοπεί, ενώ η Αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει λωρίδες για τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των σωστικών συνεργείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ