«Χτύπημα» Ιβάν Σαββίδη για τη μαρίνα της Καλαμαριάς

Τεράστιο ενδιαφέρον για την μαρίνα Αρετσούς, στη θαλάσσια περιοχή της Καλαμαριάς. Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιες εταιρίες, μεταξύ των οποίων είναι και η Πόρτο Καρράς Μαρίνα Α.Ε. που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.

«Χτύπημα» Ιβάν Σαββίδη για τη μαρίνα της Καλαμαριάς

Τεράστιο ενδιαφέρον υπάρχει πλέον για την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση της μαρίνας Αρετσούς, στη θαλάσσια περιοχή της Καλαμαριάς και ήδη ανακοινώθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ οι υποψήφιες εταιρίες, μεταξύ των οποίων είναι και η Πόρτο Καρράς Μαρίνα Α.Ε. που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη.

Ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής εταιρίες: Emma Alpha Holding Ltd, Αβαξ Α.Ε., Ακτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε., Πόρτο Καρράς Μαρίνα Α.Ε., ΤΕΚΑΛ Α.Ε., Τεχνική Ολυμπιακή Α.Ε..

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία αφορά την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένων (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και/ή της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας Καλαμαριάς για περίοδο κατ’ ελάχιστον 35 ετών.

Η μαρίνα Καλαμαριάς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στη θέση «Αρετσού», εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς, και έχει δυνατότητες ελλιμενισμού άνω των 380 σκαφών, μήκους έως 50 μ. Η χερσαία επιφάνεια καλύπτει έκταση της τάξης των 78.000 τ.μ. και σχεδιάζεται μια νέα, σύγχρονη μαρίνα, ένα έργο πνοής, που όχι μόνο θα επιφέρει ουσιαστική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και του γιότινγκ στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, αλλά θα γίνει και σημαντικός πόλος έλξης και αναψυχής για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Η ανάπλαση της μαρίνας Καλαμαριάς, που παραμένει ημιτελής επί δεκαετίες, εκτιμάται ότι θα έχει θετικές επιδράσεις στην τοπική και την εθνική οικονομία, προσφέροντας έναν σημαντικό πυρήνα οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης στην πόλη της Καλαμαριάς.

Στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης της μαρίνας μπορεί να περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αθλητικές εγκαταστάσεις, τουριστικές εγκαταστάσεις, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, κατοικίες για μακροχρόνια μίσθωση, χώροι συνάθροισης κοινού και πολιτιστικά κτίρια, χώροι πρασίνου (υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας πάρκου 9 στρεμμάτων), εγκαταστάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς και πάρκινγκ.

Πηγή: newsbreak.gr