Κούβα: Ένας άνδρας νεκρός σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στην Κούβα εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και ραγδαίας ανόδου κρουσμάτων της Covid-19.

Κούβα: Ένας άνδρας νεκρός σε αντικυβερνητική διαδήλωση
Photo credits: Getty Images

Ένας άντρας σκοτώθηκε και πολλοί πολίτες και αξιωματούχοι ασφαλείας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης τη Δευτέρα 12 Ιουλίου σε ένα προάστιο της Αβάνας και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ανακοίνωσε την επόμενη μέρα το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο μετά το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κούβα την Κυριακή που συνεχίστηκαν σποραδικά την επόμενη μέρα, εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της ραγδαίας ανόδου κρουσμάτων της Covid-19 που αντιμετωπίζει η νησιωτική χώρα.

Το υπουργείο «εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο αυτού του ατόμου» που συνέβη στη δημοφιλή συνοικία Γουινέρα, στα περίχωρα της Αβάνας, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κούβας, διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας, 36 ετών, πέθανε κατά τη συμμετοχή του στις «ταραχές».

Το πρακτορείο τόνισε ότι «οργανωμένες ομάδες αντικοινωνικών και κακοποιών στοιχείων» επιχείρησαν να προσεγγίσουν το αστυνομικό τμήμα της Γουινέρα, με σκοπό να επιτεθούν στους αστυνομικούς του τμήματος της και να προκαλέσουν ζημιές στο κτίριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ