Αγωγή Χαρδαλιά στην Εφημερίδα των Συντακτών για «συκοφαντικό δημοσίευμα» περί Φενέρμπαχτσε

Ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κάνει λόγο «περί γελοιοτήτων» όσον αφορά το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» για την είσοδο της μπασκετικής Φενέρμπαχτσε στη χώρα. 

Αγωγή Χαρδαλιά στην Εφημερίδα των Συντακτών για «συκοφαντικό δημοσίευμα» περί Φενέρμπαχτσε
Photo credits: Eurokinissi

Οργισμένος είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που υποστηρίζει πως έδωσε το «οκ», ώστε να περάσουν χωρίς έλεγχο τέσσερα μέλη της μπασκετικής Φενέρμπαχτσε με πυρετό από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος του προσωπικά και τον εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχε ή έχει, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του στην Πολιτική Προστασία.

Ανακοίνωσε δε ότι άμεσα καταθέτει αγωγή για τα όσα ψευδώς αναφέρονται και μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων, ώστε η υπογράφουσα δημοσιογράφος και η σύνταξη της εφημερίδας να προσκομίσουν τα στοιχεία που διατείνονται ότι έχουν και να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης:

Ως προς την ουσία του ζητήματος, επισημαίνω ότι ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Η ομάδα Fenerbahce αφίχθη στην Αθήνα στις 21 Οκτωβρίου 2020 με ειδική πτήση charter και όλα τα μέλη της οδηγήθηκαν στον καθορισμένο χώρο υποδοχής του αεροδρομίου, όπου πραγματοποιήθηκε ο σχετικός έλεγχος των απαιτούμενων για την είσοδό τους στη χώρα εγγράφων κατά την προβλεπόμενη διαδικασία (PCR test 72 ωρών και PLF) και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Euroleague και της FIBA. Σημειωτέον ότι για όλες τις αφίξεις στη χώρα δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει διαδικασία θερμομέτρησης.

Η μόνη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας αφορά στην έγκριση του αιτήματος της ομάδας του Παναθηναϊκού και της αεροπορικής εταιρείας FreeBird για κατ’ εξαίρεση έγκριση της εισόδου της Fenerbahce στη χώρα που υπεβλήθη στις 8 Οκτωβρίου 2020, εξαιτίας της απαγόρευσης πτήσεων από Τουρκία προς Ελλάδα την περίοδο εκείνη και η οποία δόθηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις υποχρεώσεις προς Euroleague και της FIBA.

Τέλος, την αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και στα όρια της εμμονικής ιδεοληψίας δημοσιογραφική συμπεριφορά της συντάκτου του εν λόγω δημοσιεύματος που δεν ζήτησε καν την άποψή μου και τη θέση μου για την κατάπτυστη και συκοφαντική προς το πρόσωπό μου εκ μέρους της έωλη και ανυπόστατη καταγγελία, την αφήνω στην κρίση των συναδέλφων της δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και όλων εκείνων που επικαλούνται κατά το δοκούν και ψευδεπίγραφα τη δημοκρατία, αλλά κλείνουν τα μάτια τους σε φασιστικής λογικής επιλογές στοχοποίησης προσώπων για λόγους μικροπολιτικού οφέλους.

Το δημοσίευμα

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» στο σημερινό (7/7) πρωτοσέλιδο της έχει ένα δημοσίευμα που αναφέρει ό,τι ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έδωσε εντολή να περάσουν ασθενείς από την Τουρκία από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρότι είχαν πυρετό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2020 και συγκεκριμένα στις 22 του μηνός. Μάλιστα, η «Εφ.Συν» δημοσιεύει μια σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων, ανάμεσα στον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο»

Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε που θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για την Euroleague και τονίζει πως τέσσερα άτομα από την τουρκική αποστολή έχουν πυρετό.

Το δημοσίευμα γράφει πως ο επικεφαλής του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει με «εντολή Χαρδαλιά», σύμφωνα πάντα με τα sms που παρουσιάζει η εφημερίδα.

«Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο», ήταν ένας από τους διάλογους όπως δημοσιεύει η εφημερίδα.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα δημοσιεύει τον εξής διάλογο:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.

Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.

Αξιωματικός: Σίγουρα;

Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Πέντε μέρες μετά κρούσμα στον Παναθηναϊκό

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, όλα αυτά έγιναν λίγες μέρες πριν το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την τουρκική ομάδα με 82-68 και πέντε μέρες αργότερα, οι πράσινοι ανακοίνωσαν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού. Μερικές μέρες αργότερα ανακοινώνεται και δεύτερο κρούσμα στο τριφύλλι. Αυτός ήταν και ο λόγος που αναβλήθηκε το Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Παναθηναϊκός.

Ηλιόπουλος: «Να απαντήσει η κυβέρνηση αν, με εντολή Χαρδαλιά, παραβιάστηκαν υγειονομικά μέτρα

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ που είχαν συμπτώματα κορονοϊού και πυρετό», τονίζει σε on camera δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Χαρδαλιά, που δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν. Και να απαντήσει στους πολίτες, ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα;», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή: in.gr