Ρωσία: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου - Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου που συνετρίβη σε βραχώδη πλαγιά στη Ρωσία.

Ρωσία: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου - Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες
Photo credits: Reuters

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Antonov (An-26) στη ρωσική άπω ανατολή, μετέδωσαν τα πρακτορεία Interfax και RIA, επικαλούμενα πηγές των συνεργείων διάσωσης.

Νωρίτερα, τα πρακτορεία Interfax και TASS είχαν μεταδώσει ότι εντοπίσθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο σημείο όπου συνετρίβη επάνω σε βράχο, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την κωμόπολη Παλάνα, όπου κατευθυνόταν το An-26 με 28 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, το αεροσκάφος συνετρίβη σε βραχώδη πλαγιά καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί υπό συνθήκες χαμηλής ορατότητας λόγω της νέφωσης που επικρατούσε την περιοχή, που βρίσκεται βόρεια της χερσονήσου Καμτσάτκα.

Τα συντρίμμια βρέθηκαν κατά μήκος της παραλίας στη θάλασσα του Οχότσκ. Το ένα τμήμα της ακάτου βρέθηκε στην ξηρά και το δεύτερο στη θάλασσα σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τη στεριά.

Μεταξύ των επιβατών περιλαμβανόταν και η δήμαρχος της πόλης Παλάνα Ολγκα Μοχίρεβα.

Το σοβιετικής κατασκευής αεροσκάφος πετούσε από το 1982.

Οι ρωσικές προδιαγραφές ασφαλείας έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά ατυχήματα εξακολουθούν να συμβαίνουν κυρίως με παλαιά αεροσκάφη σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τα An-26 που χρησιμοποιούνται ακόμη ως πολεμικά ή επιβατηγά αεροσκάφη σε ορισμένες χώρες, έχουν εμπλακεί σε δεκάδες θανατηφόρα δυστυχήματα τα τελευταία 50 χρόνια.

Ένα παρόμοιου τύπου αεροσκάφος, ένα Antonov-28, συνετρίβη σε δάσος της Καμτσάτκα το 2012 σκοτώνοντας 10 ανθρώπους. Σύμφωνα με τους ερευνητές, και οι δύο πιλότοι ήταν μεθυσμένοι την ώρα του δυστυχήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ