Μονή Πετράκη: Τρεις Μητροπολίτες σοβαρά, δέκα οι τραυματίες -Για ναρκωτικά είχε καθαιρεθεί ο δράστης

Σε σοβαρή κατάσταση τρεις από τους επτά Μητροπολίτες από την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη. Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι δέκα. Ο δράστης είχε καθαιρεθεί για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Μονή Πετράκη: Τρεις Μητροπολίτες σοβαρά, δέκα οι τραυματίες -Για ναρκωτικά είχε καθαιρεθεί ο δράστης

Ένας ιερομόναχος που παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εσχάτως δε σε αυτό της Μητρόπολης Βέροιας, είναι κατά ασφαλείς πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης στη Μονή Πετράκη με θύμα επτά Μητροπολίτες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ.

Ο ιερομόναχος είχε σε 1ο βαθμό καθαιρεθεί και σήμερα το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε καθαιρεθεί για παραπτώματα που αφορούν σε υπόθεση ναρκωτικών, όπως δήλωσε εξερχόμενος της Μ. Πετράκη, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος που ήταν παρών στο περιστατικό. Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Αίφνης, ο ιερομόναχος, που όπως απεδείχθη κουβαλούσε πάνω του βιτριόλι, το έβγαλε από την τσέπη του και το έριξε στα πρόσωπα και τα χέρια των παριστάμενων Μητροπολιτών, τραυματίζοντας επτά από αυτούς.

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημο, Άρτης Καλλίνικο, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα, Ζακύνθου Διονύσιο Δ’, Κηφισιάς Κύριλλο, Γουμενίσσης Δημήτριο και Γλυφάδας, Αντώνιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Σοβαρότερη όλων φέρεται να είναι η κατάσταση της υγείας του Αρτης Καλλίνικου.

Δέκα οι τραυματίες

Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών είναι δέκα καθώς πέραν των επτά Μητροπολιτών, έχουν τραυματισθεί ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη καθώς και ακόμη δύο άτομα, δικηγόροι στο επάγγελμα.

Ο δράστης έχει συλληφθεί ενώ στο νοσοκομείο Λαϊκό μετέβησαν εκτάκτως ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ποιος είναι ο δράστης

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών έχει οδηγηθεί ο 37χρονος ιερομόναχος που συνελήφθη μετά την επίθεσή του με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες του Συνοδικού Δικαστηρίου, στη Μονή Πετράκη, καθώς και σε ένα αστυνομικό που έτρεξε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, ο ιερέας, που ανήκει στην Μητρόπολη Βέροιας, φέρεται να εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ιερομόναχος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι «τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν», χαρακτηρίζοντας σκευωρία την υπόθεση ναρκωτικών.

Πηγή: kathimerini.gr