Δικαιοσύνη: Ορίστηκαν οι νέοι πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου

Οι δύο νέοι πρόεδροι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους από τις αρχές Ιουλίου, όταν θα έχει επέλθει η λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους.

Δικαιοσύνη: Ορίστηκαν οι νέοι πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου
Φωτογραφία αρχείου Photo credits: Eurokinissi

Ο Δημήτριος Σκαλτσούνης θα είναι για ένα έτος ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Μαρία Γεωργίου θα είναι για δυο χρόνια πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικότερα, το υπουργικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 23 Ιουνίου, έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, τοποθέτησε τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Δημήτριο Σκαλτσούνη στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και παράλληλα τοποθέτησε την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, στη θέση της πρόεδρου του εν λόγω ανώτατου δικαστηρίου.

Ο κ. Σκαλτσούνης αποχωρεί από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης του προβλεπομένου από το Σύνταγμα ανωτάτου ορίου ηλικίας, την 30ή Ιουνίου 2022 και η κ. Γεωργίου αποχωρεί από το ανώτατο πολιτικό και ποινικό δικαστήριο το 2023.

Οι δύο νέοι πρόεδροι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους μετά τη λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους, δηλαδή την 1η Ιουλίου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ