Μεξικό: Εκτιμάται ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό

Η εκτίμηση αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα την ημέρα που στο Μεξικό καταγράφηκαν 3.282 κρούσματα και άλλοι 243 θάνατοι ασθενών με Covid-19.

Μεξικό: Εκτιμάται ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό
Photo Credits: Reuters

Σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του Μεξικού (περίπου 126 εκατομμύρια) εκτιμάται πως έχει ή είχε μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 11 Ιουνίου. Ο αριθμός αυτός είναι υπερδεκαπλάσιος από τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Η Εθνική Έρευνα για την Υγεία και τη Διατροφή (ENSANUT) έδειξε ότι περίπου 31,1 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό, ανέφερε το υπουργείο, επικαλούμενη τον Τονατίου Μπαριέντος Γκουτιέρες, στέλεχος του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει μέχρι εδώ τους 229.823 νεκρούς επί συνόλου 2.448.820 μολύνσεων.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν τονίσει επανειλημμένα στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ότι θεωρούν πως οι αριθμοί τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαριέντος Γκουτιέρες, αρκετοί από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν ήταν ασυμπτωματικοί.

Η έρευνα βασίστηκε σε συνεντεύξεις με πρόσωπα που ανήκαν σε 13.910 νοικοκυριά από τη 17η Αυγούστου ως την 14η Νοεμβρίου του 2020.

Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ