Αναφορά Ζάεφ σε «μακεδονικό στρατό»

''Ως στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί θα είστε η πρώτη γενιά, η οποία θα υπηρετήσει τη χώρα, ως μέλος του ΝΑΤΟ'' επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Αναφορά Ζάεφ σε «μακεδονικό στρατό»

Την αναγκαιότητα να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για το Μακεδονικό υπογραμμίζουν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις σημερινές αναφορές του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικού στρατού».

«Η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρουν, χαρακτηριστικά, και εξηγούν:

«Και τούτο διότι, στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες, θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση "στρατός της Βόρειας Μακεδονίας"» αναφέρουν, χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, μιλώντας ενώπιον στρατιωτικών, έκανε λόγο για «μακεδονικό στρατό» και «μακεδονικό υπουργείο Άμυνας».

Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος για την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας ήδη την ΠΓΔΜ ως κράτος - μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Το να είσαι στρατιώτης ενός μέλους του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι εργάζεσαι στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, με βάση τα επίπεδα των νατοϊκών συμμάχων. Ως στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι γιατί θα είστε η πρώτη γενιά, η οποία θα υπηρετήσει τη χώρα, ως μέλος του ΝΑΤΟ» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΓΔΜ αναμένεται να λάβει επίσημη πρόσκληση ένταξης στους κόλπους της Συμμαχίας στην προσεχή σύνοδο της 11ης και 12ης Ιουλίου.

Πηγή: naftemporiki.gr