Φωτιά στην Τζιά: Εγκληματική αμέλεια;

Η απουσία σοβαρής επέμβασης είναι εμφανής και η φωτιά συνεχίζει να καίει στην Τζιά - Ατυχείς χειρισμοί και ολιγωρία επέτρεψαν σε μια διαχειρίσιμη πυρκαγιά να παραταθεί αδικαιολόγητα.

Φωτιά στην Τζιά: Εγκληματική αμέλεια;

Φωτιά που ξεκίνησε από τον ΧΥΤΑ στην θέση Βρόσκοπος, χτες Δευτέρα, στις 24 Μαΐου και άρχισε να καίει χορτολιβαδική έκταση φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε στην τύχη της από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά ξέσπασε στην Κέα (pics, vid)

Ατυχείς χειρισμοί και ολιγωρία επέτρεψαν σε μια διαχειρίσιμη πυρκαγιά να παραταθεί αδικαιολόγητα σε συνθήκες σχετικής άπνοιας και να συνεχίσει να καίει και σήμερα, Τρίτη, περνώντας στην πλαγιά των Ποισσών σε καθόλα προσβάσιμη περιοχή.

Η απουσία σοβαρής επέμβασης είναι εμφανής, η οργή των κατοίκων είναι απολύτως δικαιολογημένη και οι δικαιολογίες των αρμοδίων για ταυτόχρονα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.

Βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη Μαΐου, σ' ένα Κυκλαδίτικο νησί και αναλογιζόμαστε με τρόμο τι θα συμβεί αν φτάσουμε στον Αύγουστο και ξεσπάσει κάπου φωτιά σε δασική και δύσβατη περιοχή με πολλές ταυτόχρονες πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Ελπίζοντας πως δεν θα επιστρέψουμε στο μεγαλόπνευστο σχέδιο «Στρατηγός Άνεμος»...