Γεράνεια Όρη: Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει η πυρκαγιά σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής

Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας, με την Πυροσβεστική να παρουσιάζεται συγκρατημένα αισιόδοξη.

Γεράνεια Όρη: Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει η πυρκαγιά σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής
Photo Credits: Eurokinissi

«Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει πλέον η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου της», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που συντονίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη, για τρίτο 24ωρο, στα Γεράνεια Όρη.

Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι ότι, πιθανόν έως την Κυριακή 23 Μαΐου πρόκειται να έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου, στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. «Σύμμαχος» των πυροσβεστικών δυνάμεων αποτελεί το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος». Από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, από τα οποία τα δυο κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και ένα της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ