ΣΕΓΑΣ: «Θίγετε το κύρος της ομοσπονδίας και την αξιοπιστία των οικονομικών υπηρεσιών της...»

Ανακοίνωση-απάντηση σε χθεσινό (19/5) δημοσίευμα αθλητικού σάιτ εξέδωσε σήμερα (20/5) ο ΣΕΓΑΣ, με σκοπό να αποκρούσει τις σε βάρος του αναφορές περί τις διαδικασίες είσπραξης της επιχορήγησης από τη ΓΓΑ.

ΣΕΓΑΣ: «Θίγετε το κύρος της ομοσπονδίας και την αξιοπιστία των οικονομικών υπηρεσιών της...»

Ανακοίνωση μέσω της οποίας απαντά σε δημοσίευμα σχετικά με τις διαδικασίες είσπραξης της επιχορήγησης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε σήμερα (20/5) ο ΣΕΓΑΣ.

Η διοίκηση της ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού εκδήλωσε με αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή της στο δημοσίευμα με τίτλο «Σήμερα ο ΣΕΓΑΣ έδωσε το τελευταίο δικαιολογητικό για την επιχορήγηση των 412.000 ευρώ», που δημοσιεύτηκε σε αθλητικό σάιτ.

Ο ΣΕΓΑΣ επιχειρεί με την εν λόγω ανακοίνωση να «αποκαταστήσει την αλήθεια, την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια των αρμοδίων των οικονομικών υπηρεσιών της ομοσπονδίας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επί λέξει:

«Λυπόμαστε που είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε σε ανυπόγραφα και ανυπόστατα δημοσιεύματα, τα οποία θίγουν το κύρος της ομοσπονδίας και άμεσα την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια των αρμοδίων υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών.

Το δημοσίευμα στο Sportsfeed της 19 Μαΐου 2021 είχε τίτλο "Σήμερα ο ΣΕΓΑΣ έδωσε το τελευταίο δικαιολογητικό για την επιχορήγηση των 412.000 ευρώ".

Σας γνωρίζουμε ότι η εν λόγω επιχορήγηση έχει εισπραχθεί από τον ΣΕΓΑΣ στις 12 Απριλίου 2021.

Σχετικά με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό της ομοσπονδίας μας για το έτος 2021, σας γνωρίζουμε ότι έχει κατατεθεί στη ΓΓΑ στις 26/10/2020 με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΠΟΑ/595523, όπως προβλέπεται εκ του νόμου.

Όσον αφορά για όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα δικαιολογητικά της Β' δόσης της επιχορήγησης (που υπάρχει μόνο ως δέσμευση και δεν έχει αναρτηθεί ως απόφαση ακόμα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ), έχουν κατατεθεί στις υπηρεσίες της ΓΓΑ από την 26 Απριλίου 2021 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΓΓΑ ΥΠΠΟΑ 189366/26-04-2021».