Ινδία: Νέο ρεκόρ με περισσότερους από 4.000 θανάτους σε ένα 24ωρο

Η Ινδία ξεπέρασε το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ με περισσότερους από 4.000 θανάτους από Covid-19 μέσα σε 24 ώρες, την ίδια ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το στέλεχος που τακτοποιήθηκε στη χώρα. 

Ινδία: Νέο ρεκόρ με περισσότερους από 4.000 θανάτους σε ένα 24ωρο
Photo Credits: Reuters

Η Ινδία κατέγραψε για πρώτη φορά περισσότερους από 4.000 θανάτους λόγω του κορoνοϊού μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Οι 4.197 νέοι θάνατοι αυξάνουν το συνολικό απολογισμό στην Ινδία σε 238.270 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας. Μέσα σε μία ημέρα κατεγράφησαν στη χώρα 401.078 νέα κρούσματα Covid-19, τα οποία αύξησαν τον συνολικό απολογισμό σε σχεδόν 21,9 εκατομμύρια κρούσματα.

Ινδική μετάλλαξη: Προειδοποιήσεις Βρετανών επιστημόνων

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι ενδέχεται να χαρακτηρίσουν «στέλεχος ανησυχίας» ένα από τα νέα στελέχη του κορονοϊού που ταυτοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία, μετέδωσε το BBC την Παρασκευή, την ώρα που, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία επικαλούνται επιστήμονες, το εν λόγω στέλεχος εξαπλώνεται πιο γρήγορα από την αρχική εκδοχή του ιού.

Επιστήμονες συνέστησαν να χαρακτηριστεί «στέλεχος ανησυχίας» το γνωστό ως B.1.617.2, το οποίο αποτελεί μια εκδοχή του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, σημείωσε το BBC, προσθέτοντας ότι περισσότερα από 500 κρούσματά του έχουν καταγραφεί, αυξημένα από τα 202 που ήταν την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: kathimerini.gr