Κορονοϊός: Τα ισχύοντα μέτρα για την Ανάσταση και το εορταστικό τραπέζι

Με τα περιοριστικά μέτρα να εξακολουθούν να ισχύουν, έστω με κάποια ελαστικότητα, θα γιορταστεί η Ανάσταση και η Κυριακή του Πάσχα. Από τη Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης η «χαλάρωση» των μέτρων θα γίνει πιο αισθητή.

Κορονοϊός: Τα ισχύοντα μέτρα για την Ανάσταση και το εορταστικό τραπέζι
Photo Credits: Eurokinissi

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00 και επαναλειτουργεί η εστίαση μετά από έξι μήνες χωρίς μουσική, αλλά με σύσταση για μάσκες για τους πελάτες.

Το βράδυ της Ανάστασης, η οποία θα τελεστεί στις 21:00, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Ανήμερα του Πάσχα όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν σε φιλικά σπίτια ή να είναι οι ίδιοι οικοδεσπότες πρέπει ήδη να γνωρίζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, εκτός αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο, οπότε και μπορούν να συμμετάσχουν στο γιορτινό τραπέζι έως 12 άτομα.

Καλό είναι, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών να πραγματοποιείται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Όσον αφορά το ωράριο των καταστημάτων, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τις 7 το απόγευμα. Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα μπορεί να λειτουργήσει προαιρετικά μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη είναι ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις, πραγματοποιούνται όμως με τη χρήση SMS, καθώς τα μηνύματα καταργούνται από τις 15 Μαΐου.

Πηγή: naftemporiki.gr