Μεγάλο Σάββατο: Στις 18:30 το Άγιο Φως στην Ελλάδα, στις 21:00 η Ανάσταση

Το Μεγάλο Σάββατο η ακολουθία της Ανάστασης θα τελεστεί στις 21:00, ενώ η υποδοχή του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα θα γίνει χωρίς τιμές αρχηγού κράτους. 

Μεγάλο Σάββατο: Στις 18:30 το Άγιο Φως στην Ελλάδα, στις 21:00 η Ανάσταση
Photo Credits: Eurokinissi

Στις 21:00 θα τελεστεί λόγω κορονοϊού η ακολουθία της Αναστάσεως, ενώ η υποδοχή του Αγίου Φωτός αναμένεται το απόγευμα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης βρίσκεται ήδη στα Ιεροσόλυμα για να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Πριν από λίγο συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Καθολικό του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός.

Ο υφυπουργός θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18:30 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η υποδοχή δεν θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. Δεν θα υπάρχουν κόκκινα χαλιά, μεικτά αγήματα και μπάντες όπως άλλες χρονιές. Έχουν προγραμματιστεί 10 πτήσεις για να φτάσει σε κομβικά σημεία της χώρας και από εκεί θα μεταφερθεί στους ναούς οδικώς, αλλά ακόμη και με πλωτά του Λιμενικού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. «Το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Πηγή: naftemporiki.gr