Αποκλεισμός των social media από τους αγγλικούς συλλόγους και εθνική Ελλάδος-Αντιδρά το twitter

Οι αγγλικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν το συνολικό αποκλεισμό απ’ τα κοινωνικά δίκτυα της αγγλικής ομοσπονδίας, με το twitter ωστόσο να μη το δέχεται. 

Αποκλεισμός των social media από τους αγγλικούς συλλόγους και εθνική Ελλάδος-Αντιδρά το twitter

Το περασμένο Σάββατο (24/4), οι αγγλικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν το συνολικό αποκλεισμό απ’ τα κοινωνικά δίκτυα της αγγλικής ομοσπονδίας, της Premier League και των ομάδων δεύτερης κατηγορίας, μαζί με τη γυναικεία Super League, από τις 14:00 της Παρασκευής (30/4) έως και τις 22:59 της Δευτέρας (3/5).

Αυτή η δράση –στην οποία θα συμμετάσχει όπως ενημέρωσε και η UEFA- κατά την οποία όλοι οι φορείς του αγγλικού ποδοσφαίρου θα κλείσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook, το Twitter και το Instagram, έρχεται «...ως απάντηση στη συνεχιζόμενη και συνεχή κακοποίηση που δέχονται στο διαδίκτυο παίκτες και πολλά άλλα άτομα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο», διευκρίνισε το η αγγλική ομοσπονδία.

Στις 11 Φεβρουαρίου, σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ και τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αξιωματούχοι του αγγλικού ποδοσφαίρου ζήτησαν δράση «για λόγους απλής ανθρώπινης ευπρέπειας». Το Twitter, ωστόσο, απάντησε ότι δεν σκοπεύει να λογοκρίνει σχόλια από ανώνυμους λογαριασμούς.

Με δημοσίευσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, έκανε γνωστό ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο (1 και 2 Μαΐου) δεν θα λειτουργούν οι λογαριασμοί της στα social media σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της διαδικτυακής κακοποίησης που συμβαίνει στις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Πρώτη η FA (αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου) αδρανοποίησε τους λογαριασμούς της, λόγω των ρατσιστικών επιθέσεων που δέχτηκαν παίκτες και παράγοντες ομάδων της Premier league (και όχι μόνο) στα social media.

Τη συγκεκριμένη μέθοδο διαμαρτυρίας στήριξαν πολλοί φορείς του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους και η UEFA, η οποία από σήμερα (30/04) μέχρι και την Δευτέρα (3/05) προχωρά σε ανάλογο μποϊκοτάζ, σε μία γενικευμένη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να μπει ένα τέλος σε αυτό το άσχημο φαινόμενο.

Σε αυτή, αποφάσισε να συμμετέχει και η Εθνική Ανδρών ποδοσφαίρου και κατ΄ επέκταση η ΕΠΟ, η οποία θα μποϊκοτάρει τα social media για το επόμενο σαββατοκύριακο, καλώντας και τους φίλους της «γαλανόλευκης» να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Η ΕΠΟ αναφέρει στη συγκεκριμένη δημοσίευση: «Ας υποστηρίξουμε όλοι αυτό το ΣΚ την πρωτοβουλία της αγγλικής ποδοσφαιρικής οικογένειας, ώστε να σταματήσει η διαδικτυακή κακοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.»