Κικίλιας: «Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί»

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών, αλλά και για επίδομα που προβλέπεται για τους υγειονομικούς.

Κικίλιας: «Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί»
Photo Credits: Eurokinissi

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, όπως ανέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Ο κ. Κικίλιας είπε ότι ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών, ενώ 10.252 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Επίδομα στους υγειονομικούς

«Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος αποκάλυψε πως προβλέπεται επίδομα για τους υγειονομικούς. «Στον χρόνο που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει, και μελετούμε διάφορες πολιτικές αποφάσεις που μπορούν να στηρίξουν, να θωρακίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω αυτούς τους ανθρώπους», σημείωσε.

Σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, βρίσκονται σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο «εύκολο» εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson. «Σύντομα θα έχουμε καταλήξει και θα ανακοινώσουμε οργανωμένα, δομημένα και με αιτιολόγηση, τον τρόπο με τον οποίο θα φτάσουμε στους συμπολίτες μας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα», επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ