Forbes: Ελληνική εταιρεία στις 50 πιο υποσχόμενες στον κόσμο!

Το Forbes γνωστοποίησε μία λίστα με τις 50 πιο υποσχόμενες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο και μέσα σε αυτή βρίσκεται και η ελληνική Intelligencia, με έδρα την Νέα Υόρκη.

Forbes: Ελληνική εταιρεία στις 50 πιο υποσχόμενες στον κόσμο!

To Forbes είναι το περίφημο αμερικανικό περιοδικό (αλλά και σάιτ), με κύριο θέμα τις επιχειρήσεις. Ασχολείται με την οικονομία, τις επενδύσεις, τη βιομηχανία, αλλά και το εμπόριο. Η γνώμη του, αλλά και οι λίστες που ετοιμάζει, έχουν πάντα ενδιαφέρον.

Το Forbes συνεργάστηκε με τις εταιρείες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων Sequoia Capital και Meritech Capital για τη δημιουργία του τρίτου ετήσιου AI 50, μιας λίστας ιδιωτικών, υποσχόμενων εταιρειών της Βόρειας Αμερικής που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη με τρόπους που είναι θεμελιώδεις για τις δραστηριότητές τους.

Μέσα στη λίστα με τις 50 πιο υποσχόμενες εταιρείες στον συγκεκριμένο τομέα του Forbes, βρίσκεται και μία ελληνική! Ο λόγος για την «Intelligencia» την οποία και έχουν ιδρύσει οι Έλληνες Δημήτρης Σκαλτσάς και Βαγγέλης Βεργέτης, με έδρα την Νέα Υόρκη. Εκεί είναι τα κεντρικά της, αλλά η ομάδα ανάπτυξης και σχεδίασης λογισμικού είναι στην Ελλάδα.

Τι κάνει η «Intelligencia»; Δημιουργεί λογισμικό που προορίζεται να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αποτυχίας στην ανάπτυξη φαρμάκων σε κλινικές δοκιμές. Παράλληλα, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της δοκιμής ή τους άλλους τομείς έρευνας που θα στοχεύσουν.