Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Συνέχεια στα test events στο Τόκιο με την ποδηλασία

Το πρώτο test event μετά την περσινή αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε την Κυριακή (25/4) στο Τόκιο και αφορούσε το άθλημα της ποδηλασίας.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Συνέχεια στα test events στο Τόκιο με την ποδηλασία

Τα test events ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23/7-8/8) συνεχίστηκαν με την ποδηλασία, όμως οι συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών μετά το τέλος του αγώνα έγιναν διαδικτυακά, καθώς η επιδεινούμενη κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στην Ιαπωνία υποχρεώνει τους διοργανωτές να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους.

Η δοκιμαστική εκδήλωση, που έγινε σήμερα (25/4), ήταν η πρώτη μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου είχε προβλεφθεί να λειτουργήσει η μικτή ζώνη, όπου δημοσιογράφοι παίρνουν συνέντευξη από τους αθλητές. Στον αγώνα έλαβαν μέρος Ιάπωνες ποδηλάτες που αγωνίστηκαν στο ατομικό και ομαδικό σπριντ, στο κεϊρίν, στο omnium και στο madison.

Προκειμένου όμως να προστατευτούν άπαντες από την εξάπλωση του κορονοϊού, επελέγησαν τέσσερις αθλητές, οι οποίοι εμφανίστηκαν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα και απάντησαν στις ερωτήσεις.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν ποδηλάτης, δήλωσε ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να επωφεληθούν από την τεχνολογία εν μέσω της πανδημίας.

«Με τις δοκιμαστικές εκδηλώσεις αυτή τη φορά, υπάρχουν ξεκάθαρα ζητήματα που έχουν προκύψει. Νομίζω ότι από τώρα θα αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε αυτά τα ζητήματα ένα προς ένα με μεγάλη προσοχή», σχολίασε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις, καθώς η Ιαπωνία μάχεται με τη σημαντική αύξηση κρουσμάτων, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή (23/4) κηρύχθηκε -για τρίτη φορά- κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο και άλλες τρεις περιφέρειες, που θα ισχύσει μέχρι τις 11 Μαΐου.