Έρευνα για 68 θανάτους σε γηροκομείο από την ίδια αιτία

Η Ασφάλεια Χανίων έχει βάλει στο… μικροσκόπιο τους θανάτους 68 τροφίμων σε οίκο ευγηρίας της περιοχής, όλους από ανακοπή καρδιάς

Έρευνα για 68 θανάτους σε γηροκομείο από την ίδια αιτία

Θρίλερ με 68 νεκρούς από την ίδια αιτία σε έναν από τους πιο γνωστούς οίκους ευγηρίας στα Χανιά από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως σήμερα. Σε όλες τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου είχε γραφτεί ως αιτία θανάτου η ανακοπή.

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Χανίων εδώ και ένα μήνα βρίσκεται ο ιδιωτικός οίκος ευγηρίας, ο οποίος μετά από καταγγελία οικογένειας τρόφιμου, που έφυγε από την ζωή πριν από 11 μήνες, ερευνάται από τις αρχές για αξιόποινες πράξεις.

Συγκεκριμένα την συγκρότηση και σύνταξη σε εγκληματική οργάνωση, τις σωματικές βλάβες αδύναμων ατόμων και την ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο δια παραλείψεως κατά συρροή.

Νωρίτερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε σε χωριό της Κισσάμου η εκταφή της ηλικιωμένης γυναίκας που φιλοξενούνταν στην συγκεκριμένη δομή, καθώς η οικογένειά της δίνει μεγάλη μάχη, προκειμένου να αποδειχθεί η αλήθεια αναφορικά με τα πραγματικά αίτια του θανάτου της.

Η εκταφή πραγματοποιήθηκε παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας, τεσσάρων ιατροδικαστών και πραγματογνωμόνων, τόσο από την πλευρά της οικογένειας που έχει προχωρήσει στη σχετική καταγγελία όσο και της δομής.

Μετά την σχετική καταγγελία οι Αρχές αποφάσισαν να ρίξουν φως στην υπόθεση με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να δώσει την εντολή ώστε να γίνει σήμερα η εκταφή της σορού της ηλικιωμένης γυναίκας, ενώ ενδιαφέρον θα έχει η εξέλιξη της υπόθεσης.

Το θέμα επιβεβαιώνεται και από το κατεπείγον email στις 23 Μαρτίου, όταν η Ασφάλεια Χανίων ζητούσε από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης (Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου) να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα.