Σούγκα: «Είμαστε αποφασισμένοι να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι»

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, διαβεβαίωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, ότι η χώρα του θα προχωρήσει στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σούγκα: «Είμαστε αποφασισμένοι να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι»

Η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να ανακόψει την έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και να διεξαγάγει στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, από τον Ιούλιο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες «με κάθε ασφάλεια».

Αυτό τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα το βράδυ της Παρασκευής 16/4 (τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας), στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

«Εξέφρασα στον (Αμερικανό) Πρόεδρο (Τζο Μπάιντεν) την αποφασιστικότητά μου να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι», τόνισε ο κ. Σούγκα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πρόσθεσε πως η διοργάνωση αποτελεί «σύμβολο της παγκόσμιας ενότητας», ενώ τόνισε ότι «ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε και πάλι την υποστήριξή του για αυτή την αποφασιστικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ