Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ποινικός που τον απειλούσε - Το κείμενο της 3ης Ιουλίου, η υπόθεση του 2016

Οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έμαθαν για τον ποινικό που είχε απειλήσει όχι μόνο τον δημοσιογράφο αλλά και αστυνομικό, επανεξετάζοντας μια υπόθεση του 2016.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο ποινικός που τον απειλούσε - Το κείμενο της 3ης Ιουλίου, η υπόθεση του 2016

Εξέλιξη η οποία ενδέχεται να επηρεάσει καθοριστικά την πορεία των ερευνών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας την ταυτοποίηση του ανθρώπου ο οποίος απειλούσε τον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο.

Σύμφωνα με το Mega, οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες έμαθαν για το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είχε απειλήσει όχι μόνο τον δημοσιογράφο αλλά και αστυνομικό, επανεξετάζοντας μια υπόθεση του 2016.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξετάζοντας εξονυχιστικά τις δημοσιεύσεις του θύματος στο προσωπικό σάιτ bloko.gr που διατηρούσε κατάφεραν να καταλήξουν στην ταυτότητά του ανθρώπου που τον απειλούσε.

Η ΕΛ.ΑΣ αποκάλυψε ότι ο δημοσιογράφος είχε ήρθε σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο το 2016 γιατί είχε πληροφορηθεί ότι ένα σύστημα ποινικών κρατουμένων είχε φτιάξει συμβόλαιο θανάτου εναντίον ενός αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας.

Κάνοντας τη σύνδεση, η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ποιο ήταν το πρόσωπο που είχε το 2016 στοχοποιήσει τον αξιωματικό και στη συνέχεια τον δημοσιογράφο, κάτι που δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Ζητούμενο είναι πλέον και ερώτημα που προσπαθούν να δώσουν απάντηση οι Αρχές, αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι αξιωματικοί των τμημάτων της ασφάλειας έχουν συγκεντρώσει πληθώρα στοιχείων, τα οποία, σύμφωνα με πηγές, τους έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένο κύκλο ανθρώπων αλλά και αριθμό υπόπτων τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς, όσο όμως και για εκείνον ο οποίος διέταξε την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

Τι κρύβει το κείμενο της 3ης Ιουλίου 2020

Η έρευνα κινείται σε δύο επίπεδα, προσπαθώντας να αποκαλύψει τόσο τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της στυγερής δολοφονίας. Όπως αναφερθεί, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι στα κείμενα του δημοσιογράφου στην ιστοσελίδα του, το bloko.gr, μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση δολοφονίας.

Ένα τέτοιο θεωρείται αυτό που είχε γράψει στις 3 Ιουλίου του 2020.

«Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχε δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχομένου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την διαπλοκή του (όνομα) με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει» έγραφε ο δημοσιογράφος.

Στην ουσία, στο παραπάνω απόσπασμα ο Γιώργος Καραϊβάζ λέει ότι συναντήθηκε με κάποιον που είναι στο κέντρο και ο οποίος τον απειλούσε. Από τα γραφόμενα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό άτομο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε ποιον αναφέρεται…

«Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως για να μην… κουράζονται» συμπλήρωνε στο κείμενο.