Πρίγκιπας Φίλιππος: Το Σάββατο 17/4 η κηδεία του - Οι καλεσμένοι και οι περιορισμοί λόγω covid

Οι περιορισμοί για τον κορονοϊό στη Μεγάλη Βρετανία περιόρισαν, όχι μόνο τον αριθμό των καλεσμένων στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που πρέπει να είναι αυστηρά 30, αλλά και τον τρόπο που αυτοί θα καθίσουν μέσα στο παρεκκλήσι.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το Σάββατο 17/4 η κηδεία του - Οι καλεσμένοι και οι περιορισμοί λόγω covid
Photo Credits: Getty Images

Το Σάββατο 17 Απριλίου θα λάβει χώρα η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Η λίστα επισκεπτών περιλαμβάνει μέλη των οικογενειών της Βασίλισσας και του Δούκα του Εδιμβούργου, συμπεριλαμβανομένων και τριών από τους Γερμανούς συγγενείς του.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος προγραμμάτισε με στρατιωτική ακρίβεια την ίδια του την κηδεία. Από τη μετατροπή του αγαπημένου του Land Rover το οποίο θα μεταφέρει το φέρετρο έως την επιλογή των τραγουδιών από τη μειωμένη χορωδία τεσσάρων ατόμων. Ο Δούκας του Εδιμβούργου επέλεξε τα προσωπικά διακριτικά της καταγωγής τους από τη Δανία και την Ελλάδα να κοσμούν την Αγία Τράπεζα κατά την κηδεία του.

Τα αδέλφια Ουίλιαμ και Χάρι θα βαδίσουν πίσω από το όχημα που θα μεταφέρει τη σορό αλλά όχι πλάι-πλάι. Θα τους χωρίζει η διπλωματική παρουσία του ξαδέλφου τους, Πίτερ Φίλιπς. Η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν, δεν θα παρευρεθεί λόγω εγκυμοσύνης.

Επίσης, αντίθετα με την παράδοση σε μια τελετουργική βασιλική κηδεία, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα φορέσουν στρατιωτικές στολές όπως έχουν το δικαίωμα, αλλά απλά κοστούμια.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θα καθίσει μόνη, καθώς όπως ορίζουν τα μέτρα για την πανδημία, πρέπει να καθίσει μόνο με αυτούς με τους οποίους ζει στο ίδιο σπίτι. Θα φτάσει με τη συνοδό της αλλά θα καθίσει μόνη και φορώντας μάσκα.

Πηγή: naftemporiki.gr