Το BBC δέχτηκε χιλιάδες παράπονα για την κάλυψη του θανάτου του Πρίγκιπα Φίλιππου

Το BBC έχει λάβει 100.000 παράπονα από το κοινό σχετικά με την κάλυψη του θανάτου του Δούκα του Εδιμβούργου, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Το BBC δέχτηκε χιλιάδες παράπονα για την κάλυψη του θανάτου του Πρίγκιπα Φίλιππου
Photo Credits: AP

Το BBC διαφοροποίησε τα χρονοδιαγράμματά του για να καλύψει τις ειδήσεις όταν ο Πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε την Παρασκευή 9 Απριλίου, σε ηλικία 99 ετών.

Ο τελικός του EastEnders και του MasterChef αντικαταστάθηκαν από προγράμματα ειδήσεων, ενώ το BBC Four βγήκε εντελώς εκτός ροής.

«Είμαστε περήφανοι για την κάλυψη και τον ρόλο που διαδραματίζουμε σε στιγμές εθνικής σημασίας», σχολίασε από την πλευρά του το BBC. Ωστόσο, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των καταγγελιών που έλαβε. Τα στοιχεία αναμένεται να συμπεριληφθούν στο δεκαπενθήμερο δελτίο παραπόνων του τηλεοπτικού οργανισμού.

Εάν επιβεβαιωθεί ο αριθμός των 100.000 παραπόνων η κάλυψη για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου θα γίνει το ειδησεογραφικό κομμάτι με τα περισσότερα παράπονα στην ιστορία του BBC.

Άλλα προγράμματα που προσέλκυσαν μεγάλο όγκο παραπόνων αφορούν τη μετάδοση του Jerry Springer: The Opera, το οποίο έλαβε 63.000 παράπονα το 2005 και τη φάρσα του Ράσελ Μπραντ στον ηθοποιό Άντριου Σακς, η οποία προκάλεσε 42.000 παράπονα το 2008.

Το BBC δεν ήταν το μόνο κανάλι που προσάρμοσε το πρόγραμμά του ώστε να καλύψει το θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, με το ITV και το κανάλι 4 να μεταδίδουν και τα δύο εκτεταμένη κάλυψη ειδήσεων.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας