Κέρκυρα: Πού βαπτίστηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ποιος ήταν νονός του και πότε... φυγαδεύτηκε

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν Κερκυραίος. Μόνο που φυγαδεύτηκε από το νησί και δεν ξαναπάτησε σε αυτό όπως και γενικότερα στην Ελλάδα. Ποιος ήταν ο νονός του, τι έγινε με την καταδίκη του πατέρα του σε θάνατο.

Κέρκυρα: Πού βαπτίστηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ποιος ήταν νονός του και πότε... φυγαδεύτηκε

«Στο ναό του Αγίου Γεωργίου, του Παλαιού Φρουρίου, βαπτίστηκε στις 24 Οκτωβρίου 1921, ημερομηνία του παλαιού ημερολογίου, ο Κερκυραίος, Πρίγκιπας Φίλιππος του Ηνωμένου Βασιλείου, Δούκας του Εδιμβούργου» όπως αποκαλύπτει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, αρχαιολόγος, Τένια Ρηγάκου.

Βρετανία: Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος

Ανάδοχοι του Πρίγκιπα Φιλίππου, ήταν ο Δήμος Κερκυραίων, εκπροσωπούμενος από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Κοκοτό και η πριγκίπισσα Όλγα, κόρη του πρίγκιπα Νικολάου.

Φωτογραφικό ντοκουμέντο: Ο πρίγκιπας Φίλιππος ντυμένος τσολιάς

Οι Κερκυραίοι τον θεωρούσαν πάντοτε συντοπίτη τους γιατί γεννήθηκε στο παλάτι του Μον Ρεπό στις 28 Μαΐου 1921 (με το παλαιό ημερολόγιο), όπου έκανε και τα πρώτα του βήματα. Λίγο πριν την αλλαγή του πολιτεύματος της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1924, οπότε και εγκαθιδρύθηκε η Β' Ελληνική Δημοκρατία, ο Πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία σχεδόν ενός έτους φυγαδεύτηκε από την Ελλάδα το 1922. Ο πατέρας του, Πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και της Δανίας, το 1923 καταδικάστηκε σε θάνατο, όμως με την παρέμβαση των Άγγλων σώθηκε.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Έφυγε από την Ελλάδα σε κρεβατάκι από κουτιά φρούτων

Φέρεται πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος δεν επέστρεψε ποτέ στη γενέτειρά του την Κέρκυρα, όμως μέλη της βασιλικής οικογένειας διατηρούν όλα αυτά τα χρόνια στενές σχέσεις με το νησί, καθώς επανειλημμένως τα καλοκαίρια την επισκέπτονται.

Η τελευταία φορά ήταν τον Ιούλιο του 2019 όπου ο γιος του Φίλιππου, Κάρολος, πρίγκιπας της Ουαλίας με τη σύζυγο του Καμίλα επέλεξαν το νησί για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η βασιλική οικογένεια ως συνήθως φιλοξενείται στη βίλα της γνωστής οικογένειας Ρότσιλντ στην Κερασιά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ