Γιώργος Καραϊβάζ: Δολοφονήθηκε με έξι σφαίρες - Βρέθηκαν 17-20 κάλυκες - Δύο οι δράστες (vid)

Διαβάστε τις λεπτομέρειες, αλλά και το ρεπορτάζ, για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ - Οι έξι σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο - Δύο οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού

Γιώργος Καραϊβάζ: Δολοφονήθηκε με έξι σφαίρες - Βρέθηκαν 17-20 κάλυκες - Δύο οι δράστες (vid)

Νεκρός έπεσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, έχοντας, κατά πληροφορίες, δεχθεί τουλάχιστον έξι σφαίρες. Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε στην οδό Άννινου 24 στον Άλιμο, έξω από το σπίτι του, στις 14:30 περίπου.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί 17 με 20 κάλυκες από πυροβόλο όπλο. Η πρώτη εικόνα των αρχών είναι ότι οι δράστες ήταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού (πιθανόν σκούτερ) και φορούσαν σκούρα ρούχα. Πιθανολογείται ότι χρησιμοποίησαν σιγαστήρα στα όπλα τους, καθώς το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από περιοίκους.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί για να ερευνηθεί ο χώρος.

Το βιογραφικό του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας, τον Νοέμβριο του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Η πρώτη του δημοσιογραφική εργασία ήταν στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», το 1989, στην οποία εργάστηκε έως το 1996, ως αστυνομικός συντάκτης. Στη συνέχεια απασχολήθηκε, πάντοτε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ «ΠΛΑΝΕΤ», σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, στην εφημερίδα «Εξουσία», στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και επί πολλά χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό «ANTENNA».

Από το 2017 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR», ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», καθώς, επίσης, είχε δημιουργήσει και την δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, με θέματα σχετικά με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν από τους πιο έμπειρους αστυνομικούς συντάκτες στο χώρο και υπηρετούσε τη δημοσιογραφία με ήθος και ακεραιότητα για περισσότερα από 25 χρόνια. Η άποψή του ήταν πάντοτε ψύχραιμη και έχαιρε της εκτίμησης των συναδέλφων του.

Η είδηση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του έχει αναστατώσει όχι μόνο την δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ κοινό και έντονο είναι το αίτημα να βρεθούν το γρηγορότερο οι δράστες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο μονάκριβο παιδί του και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διαλεύκανση του στυγνού αυτού εγκλήματος με αγωνία.