Λιανεμπόριο: Ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα - Πώς θα ψωνίζουμε από σήμερα (5/4)

Ανοίγουν από σήμερα, Δευτέρα (5/4) τα καταστήματα του λιανεμπορίου σε όλη τη χώρα πλην Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης. Τι ισχύει για ψώνια με SMS στο 13032.

Λιανεμπόριο: Ανεβάζουν ρολά τα καταστήματα - Πώς θα ψωνίζουμε από σήμερα (5/4)

Ανοίγει από σήμερα, Δευτέρα (05/04) το λιανεμπόριο στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, με έναν νέο πενταψήφιο αριθμό να μπαίνει στη ζωή μας. Πρόκειται για το 13032, στον οποίο θα πρέπει να στέλνουμε SMS για να κάνουμε τις αγορές μας στα καταστήματα.

Να σημειωθεί ότι τα εμπορικά καταστήματα οριστικά δεν θα ανοίξουν στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, όπως εισηγήθηκε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Συνεπώς, από σήμερα, με εξαίρεση πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, θα μπορούμε να ψωνίζουμε με την χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και έως τρεις ώρες συνολικά ανά ημέρα. Να σημειωθεί πως θα υπάρχει η δυνατότητα αγορών με ραντεβού, είτε εντός (Click inside) είτε εκτός καταστημάτων (Click away).

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Τα βήματα

Αρχικά, θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να έχουμε αποδεικτικό του ραντεβού από την επιχείρηση είτε με SMS είτε με e-mail το οποίο θα πρέπει να δείξουμε σε περίπτωση ελέγχου μαζί με την ταυτότητά μας.

Στη συνέχεια στέλνουμε SMS στο 13032, το οποίο δεν χρειάζεται κωδικό και είναι χωρίς χρέωση και πρέπει να έχει τα εξής στοιχεία:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Περιοχή

Στη συνέχεια, λαμβάνουμε την εξής απάντηση: "Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα"

Να σημειωθεί ότι στα SMS στο 13032 υπάρχει κόφτης, καθώς μπορούμε να στείλουμε μόνο μία φορά ανά 24ωρο, ενώ ισχύει για 3 ώρες.

Σε περίπτωση που κάποιος στείλει δεύτερο μήνυμα θα λαμβάνει αρνητική απάντηση που θα αναφέρει: "Η μετακίνησή σας δεν είναι εφικτή, επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως".

Επίσης, για μετακίνηση προς τα καταστήματα με τον παραπάνω τρόπο επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, κάτι που όμως συνεχίζει να απαγορεύεται για τον κωδικό 2 του 13033, δηλαδή για μετακίνηση προς σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ κλπ.

Παράλληλα, στα καταστήματα του λιανεμπορίου μπορούμε να ψωνίσουμε με δύο τρόπους:

  • Click inside
  • Click away

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους (ρούχα, καλλυντικά, παπούτσια κ.ο.κ.).

Πηγή: News247.gr