Κλείσαν οι πόρτες για τα αδέσποτα μες στην πανδημία

Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων: Μέρα κενή νοήματος ή ουσιαστικό ορόσημο; Την απάντηση τη δίνει ο άνθρωπος.

Κλείσαν οι πόρτες για τα αδέσποτα μες στην πανδημία

Στο περιθώριο της ανθρώπινης ευημερίας, κυρίως στο αστικό τοπίο, τα αδέσποτα ζώα, με τα οποία συνδεόμαστε με τη μακραίωνη αλυσίδα της συμβίωσης, θέτουν σήμερα ένα ερώτημα στο οποίο για την ώρα δεν καταφέραμε να απαντήσουμε.

Θα πρέπει μάλιστα να έχουμε κατά νου ότι στον καιρό της πανδημίας το πρόβλημα με τα απροστάτευτα «κατοικίδια» έχει οξυνθεί περαιτέρω. Το κλείσιμο της εστίασης έχει αποκλείσει τις γάτες και τα σκυλιά του δρόμου από τις πηγές του «εύκολου φαγητού».
Όπως ορθά το έθεσε ένας φίλος, ιδιοκτήτης pet shop, χάρις στις ταβέρνες και τα εστιατόρια, κυρίως οι γάτες έλυναν έλυναν το επισιτιστικό πρόβλημα στην καθημερινότητά τους.

«Λίγο κοτοπουλάκι, λίγο συκωτάκι, αποφάγια από δω και από κει, ήταν μια ευλογία για τα μικρά ζώα». Τα περισσότερα από αυτά έχουν στραφεί στην περιορισμένη φύση της πόλης αναζητώντας ποντίκια και σαύρες για να κορέσουν την πείνα τους και να επιβιώσουν μέχρι την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Ας μην τα εγκαταλείψουμε στην τύχη τους αποδεικνύοντας πως η σημερινή παγκόσμια μέρα για τα αδέσποτα δεν είναι μια ακόμα σύμβαση στον πανηγυρικό και άνευ ουσίας χαρακτήρα που επιχειρεί να δώσει ο σύγχρονος άνθρωπος στη ζωή του.