Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη: Κλειστά τα καταστήματα, ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη. Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση στο λιανεμπόριο. Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη: Κλειστά τα καταστήματα, ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Εκδόθηκε η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για τις περιοχές στις οποίες παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση στο λιανεμπόριο έως τις 12 Απριλίου. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, στις οποίες ελεύθερες θα είναι τελικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου».

Γιατί δεν «άνοιξε» το λιανεμπόριο

Στους λόγους για τους οποίος οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, και Κοζάνη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Η επιδημιολογική κατάσταση δεν επέτρεπε το άνοιγμα σε αυτές τις περιοχές» ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε εκεί εκθετική άνοδος, πολύ επικίνδυνη», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στην απόφαση αυτή συμφώνησαν όλα τα μέλη της επιτροπής και εξήγησε:

«Το ΕΣΥ στην κατάσταση που βρίσκεται σε αυτές την περιοχές δεν θα επέτρεπε την παραμικρή αύξηση της πίεσης. Βλέπαμε μια εκθετική αύξηση που δεν είχαμε δικαίωμα να αγνοήσουμε».

Ο κ. Εξαδάκτυλος συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και στις περιοχές όπου θα υπάρξει άνοιγμα του λιανεμπορίου.