ΕΟΕ: Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εγκαινίασε την ψηφιακή έκθεση

Παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο οποίος έκοψε την κορδέλα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (29/3) τα εγκαίνια της ψηφιακής έκθεσης στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΕΟΕ: Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, εγκαινίασε την ψηφιακή έκθεση

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/3) τα εγκαίνια της ψηφιακής έκθεσης στην είσοδο του κτιρίου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι.

Η εν λόγω έκθεση παρουσιάζει όλους τους σύγχρονους Έλληνες Ολυμπιονίκες καθώς και στιγμές από την Ολυμπιακή Φλόγα που είναι ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα του Ολυμπισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, καλωσόρισε τον υψηλό προσκεκλημένο στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τονίζοντας: «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο Μπαχ για το πρώτο του ταξίδι μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΟΕ στην Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και με πολλούς τρόπους ότι η Ελλάδα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον πρόεδρο Μπαχ για την επανεκλογή του και είμαι σίγουρος ότι όλα τα μέλη της ΔΟΕ θα συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που έγινε με την Ατζέντα 2020 και την Ατζέντα 2020+5».

Ακολούθως ο Καπράλος αναφέρθηκε στην ψηφιακή έκθεση: «Είναι μια σημαντική μέρα για εμάς, καθώς μετά την τροποποίηση του καταστατικού μας οι Έλληνες Οlympians θα εκλέξουν σήμερα τον εκπρόσωπό τους στη γενική συνέλευση της ΕΟΕ. Η ψηφιακή έκθεση που εγκαινιάσαμε σήμερα αποτελεί έναν μικρό φόρο τιμής σε όσους τίμησαν την πατρίδα μας από το 1896 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρουσιάζουμε επίσης δύο από τα πιο ισχυρά ολυμπιακά σύμβολα, την Ολυμπιακή Φλόγα και την Ολυμπιακή Σημαία, προωθώντας τις αξίες του Ολυμπισμού».

Ο Τόμας Μπαχ από την πλευρά του είπε: «Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκομαι στην Αθήνα, για πολλούς μάλιστα λόγους, πέρα από τη φιλία που μας συνδέει. Το νέο καταστατικό της ΕΟΕ και οι εκλογές που γίνονται σήμερα στους αθλητές για την εκπροσώπηση στην ολομέλεια, ο νέος φωτισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά και αυτή η ψηφιακή έκθεση, που συνδέει το παρόν με το μέλλον, απεικονίζουν το περιεχόμενο της Ατζέντας 2020. H ψηφιοποίηση, η βιωσιμότητα με δράσεις όπως ο νέος φωτισμός του Παναθηναϊκού Σταδίου και οι αθλητές που είναι στο επίκεντρο του ολυμπιακού κινήματος αποτελούν όσα θέλουμε να εφαρμόσουμε στην Ατζέντα 2020+5. Η Ελλάδα σήμερα έχει μία τριπλή πρωτιά, καθώς πέρα από την πρώτη χώρα που μπαίνει στο στάδιο στην τελετή έναρξης στους Ολυμπιακούς, είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτομαι μετά την επανεκλογή μου και είναι η πρώτη χώρα που θα λάβει το Olympic Trophy, το βραβείο της ΔΟΕ που απεικονίζει το Olympic House στη Λωζάνη».

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΔΟΕ έκανε πράξη τα λόγια του, παραδίδοντας στον Σπύρο Καπράλο το Οlympic Trophy!

Στην εκδήλωση, που έγινε με την αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγείας και ελάχιστη παρουσία ατόμων, παρέστησαν ακόμα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, Ξένια Αργειτάκη, Αντώνης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Μανώλης Κατσιαδάκης, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Βούλα Κοζομπόλη, η πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, Εύη Μωραϊτίδου, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος του Olympic Broadcasting Services (OBS), Γιάννης Έξαρχος.