Γλυφάδα: Η ελληνική «La Rambla» είναι γεγονός (pic)

Εντυπωσιάζει η ελληνική «La Rambla» στη Γλυφάδα - Η πλατεία στο κέντρο της πόλης ενώνεται με την παραλία - Στο διάβα τους οι περαστικοί συναντούν στίχους από τους σπουδαιότερους νεοέλληνες ποιητές.

Γλυφάδα: Η ελληνική «La Rambla» είναι γεγονός (pic)

O Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, σχολίασε με περηφάνια την ολοκλήρωση της ελληνικής «La Rambla» στην πόλη του. Η πλατεία, ο μεγάλος περίπατος, ο οποίος πλέον ενώνεται με την παραλία.

Συγκεκριμένα, σχολίασε: «Ένα σπουδαίο έργο ολοκληρώθηκε και ο πιο όμορφος περίπατος είναι εδώ: «Η Λαμπράκη ενώνει την πλατεία Χαρίτων με την παραλιακή μας λεωφόρο και δεν έχει πλέον σε τίποτα να ζηλέψει από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς δρόμους. Ένα νέο τοπόσημο για τη Γλυφάδα!

Με τα πιο ποιοτικά υλικά και τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, με πολλή αγάπη και φαντασία, αναβαθμίσαμε λειτουργικά και αισθητικά μια ακόμα περιοχή.
Οραματιστήκαμε την ελληνική La Rambla, τον περίφημο δρόμο της Βαρκελώνης που ενώνει μια κεντρική πλατεία με την παραλία της πόλης.

Εικόνα

Η Λαμπράκη ήταν ένας δρόμος παρατημένος, ένα άναρχο υπαίθριο πάρκινγκ.
Βγάλαμε τα αυτοκίνητα από τη μέση (σταθμεύουν σε νέες θέσεις που φτιάξαμε περιμετρικά), δημιουργήσαμε πεζόδρομο & ποδηλατόδρομο, προσθέσαμε νέα δέντρα, καθιστικά, σύγχρονο φωτισμό και βάλαμε πολλή ποίηση.

Στο διάβα τους οι περαστικοί συναντούν στίχους από τους σπουδαιότερους νεοέλληνες ποιητές. Αυτός είναι ο «δρόμος των ποιητών», ένα κόσμημα της πόλης μας. Το έργο είναι πια μια ζώσα πραγματικότητα. Η ομορφιά της Γλυφάδας και οι θησαυροί της ελληνικής ποίησης καθημερινά στη ζωή μας!»

Εικόνα