Μωραΐτης κατά τροπολογίας Αυγενάκη: «Παρεμβαίνει ωμά στις εκλογές της ΕΠΟ»

Την αντίδραση του τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνου Μωραΐτη, προκάλεσε η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι επιχειρεί να παρέμβει απροκάλυπτα στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ.

Μωραΐτης κατά τροπολογίας Αυγενάκη: «Παρεμβαίνει ωμά στις εκλογές της ΕΠΟ»

Σε δήλωση προέβη ο τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή την τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Τόνισε ότι «πρόκειται για ωμή παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΟ», η οποία «έχει στόχο να επιβάλει ανθρώπους της αρεσκείας και άμεσης επιρροής του κ. Μητσοτάκη», ενώ σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το Μαξίμου αποφασίζει για τον πρόεδρο της ΕΠΟ».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί την εγκαθίδρυση ενός στενού κομματικού μηχανισμού και συνεχίζει να τραυματίζει το αθλητικό κίνημα» και μάλιστα «για να το επιτύχει, δεν διστάζει να ξεχειλώσει και να γελοιοποιήσει τη νομοθετική διαδικασία».

Αναλυτικά ακολουθεί η δήλωση του Θ. Μωραΐτη:

«Για ακόμη μία φορά ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρνει τροπολογία τελευταίας στιγμής, συνεχίζοντας το κυβερνητικό σχέδιο άλωσης, χειραγώγησης και κομματικοποίησης του αθλητισμού.

Με τη σημερινή του τροπολογία, στην οποία έδωσε αναδρομική ισχύ, ο κ. Αυγενάκης ουσιαστικά καταργεί τον εαυτό του.

Ενώ με τον δικό του νόμο, 4726/20, που ισχύει από τις 18/9/2020, καταργούσε τα κωλύματα υποψηφιότητας (άδειες πρακτορείων στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, υπάλληλοι ομοσπονδιών, εν ενεργεία προπονητές κλπ.) για τα ΔΣ σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, τα διατηρούσε μόνο για την ΕΠΟ, αφού, σύμφωνα με τους κανονισμούς των FIFA-UEFA, έπρεπε να διασφαλιστεί το κατοχυρωμένο δικαίωμα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο σήμερα διαμορφώνει "σκηνικό" ώστε να εξυπηρετήσει την -κατόπιν επιλογής του πρωθυπουργού- υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ζαγοράκη, για την προεδρία της ΕΠΟ, ο οποίος εμφάνισε κώλυμα ως κάτοχος πρακτορείου. Προηγήθηκε, βέβαια, στα τέλη Γενάρη η επανένταξή του στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχέδιο είναι καλά στημένο και στα μέτρα τους.

Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στις εκλογές της ΕΠΟ, που στόχο έχει να επιβάλει ανθρώπους της αρεσκείας και άμεσης επιρροής του κ. Μητσοτάκη.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το Μαξίμου αποφασίζει για τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Επιχειρεί την εγκαθίδρυση ενός στενού κομματικού μηχανισμού και συνεχίζει να τραυματίζει το αθλητικό κίνημα.

Για να το επιτύχει, δεν διστάζει να ξεχειλώσει και να γελοιοποιήσει τη νομοθετική διαδικασία.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται εξυγίανση, διαφάνεια και δημοκρατία. Όμως ενέργειες σαν αυτές του κ. Αυγενάκη το βυθίζουν στη μιζέρια και το κατευθύνουν στον κατήφορο της διαπλοκής».