Κεραμέως: «Παράταση του σχολικού έτους»

Την παράταση του σχολικού έτους μέσα στον Ιούνιο ανακοίνωσε την Τετάρτη (17/3) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Κεραμέως: «Παράταση του σχολικού έτους»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε σήμερα (17/3) στην παράταση του σχολικού έτους ενώ όπως είπε οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά τον ίδιο μήνα όπως συνέβη την περσινή χρονιά.

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», τόνισε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως εξήγησε, ο λόγος που έκλεισαν οι σχολικές μονάδες, ήταν γιατί παρατηρήθηκε μια αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Η τηλεκπαίδευση όπως ανέφερε λειτουργεί και πάει πολύ καλά, όμως είναι λύση έκτακτης ανάγκης. Για την παράταση του σχολικού έτους, διευκρίνισε ότι θα γίνει εντός του Ιουνίου.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις η Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο όπως και πέρσι. Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η υπουργός είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου για τα εμβόλια, αλλά και για την πλατφόρμα για τα τεστ ανίχνευσης του Covid-19.

Όσον αφορά τα τάμπλετ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας