Τροχαίο στη Βουλή: Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του μοτοσικλετιστή - Τι λένε ΕΛ.ΑΣ και Ντ. Μπακογιάννη

Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες έκανε η οικογένεια του 23χρονου μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε θανάσιμα έξω από τη Βουλή. Τι λένε ΕΛ.ΑΣ και Ντόρα Μπακογιάννη

Τροχαίο στη Βουλή: Μη αναστρέψιμη η κατάσταση του μοτοσικλετιστή - Τι λένε ΕΛ.ΑΣ και Ντ. Μπακογιάννη

Το θύμα του τροχαίου βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη κατάσταση και η οικογένειά του έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανά του, κάνοντας έκκληση για μάρτυρες.

Το τροχαίο σημειώθηκε την Παρασκευή (12/03) στις 12.15 στην πλαϊνή πύλη της Βουλής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, όταν υπηρεσιακό όχημα, χωρίς συνεπιβάτη, συγκρούστηκε με μοτοσικλετιστή.

Ο 23χρονος μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό. Η κατάσταση του θεωρείται μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μάλιστα η οικογένειά του έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανά του.

Η αδερφή του θύματος μιλώντας στo rosa.gr έκανε δημόσια έκκληση για να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες. «Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αναζητάμε αυτόπτες μάρτυρες».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας "ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα".

"Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη


Η Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο Facebook, αποκάλυψε ότι ήταν υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της, αυτό που ενεπλάκη στο τροχαίο.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την "ώρα του πρωθυπουργού" υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω τη συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στο facebook.