Πελώνη: «Σειρά για εμβολιασμό έχουν οι ευπαθείς ομάδες»

Η τελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη μίλησε μεταξύ άλλων για την πορεία των εμβολιασμών, το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Πελώνη: «Σειρά για εμβολιασμό έχουν οι ευπαθείς ομάδες»
Photo Credits: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ από Eurokinissi

Tις επόμενες μέρες ανοίγει η διαδικασία για τις ευπαθείς ομάδες, σημείωσε για τον εμβολιασμό η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν οι ομάδες των 70-74 και 65-69 ετών. «Ως το τέλος Απριλίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, όλοι οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω και οι ευπαθείς ομάδες» υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι αυτό μας επιτρέπει να κοιτάμε αυτό το καλοκαίρι με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Μιλώντας στο MEGA και για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, υπενθύμισε ότι όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης ακολουθούν τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό επίπεδο με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. «Δυστυχώς, είμαστε υπό την αίρεση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης και φαίνεται ότι έχουμε τουλάχιστον δέκα μέρες με δύο εβδομάδες δύσκολες μπροστά μας. Περιμένουμε λοιπόν, να δούμε τις εξελίξεις, ελπίζοντας ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας. Ήδη, ωστόσο, φαίνεται, μια μείωση των βαριών νοσήσεων σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, των 80 και άνω. Αυτό είναι, προφανώς, το αποτύπωμα του εμβολιασμού, το οποίο, όσο θα προχωρούν, θα φαίνεται και περισσότερο», δήλωσε.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε την προτεραιότητα που διατηρεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πάντα υπό την αίρεση των επιδημιολογικών στοιχείων. «Ανάλογα με τις εξελίξεις, θα είναι το πρώτο που θα επαναλειτουργήσει, διότι -σας θυμίζω- είναι μία ασφαλής λειτουργία. Το λιανεμπόριο λειτούργησε υποδειγματικά, με τους κανόνες να γίνονται σεβαστοί από τους πελάτες και βέβαια από τις επιχειρήσεις και τους καταστηματάρχες. Είναι μια ασφαλής εκτόνωση», σημείωσε.

Όσον αφορά δε την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κυρία Πελώνη επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί, τηρώντας τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση. Όπως τόνισε: «Δεν θέλουμε συγχρωτισμούς. Δεν θα είναι κάλεσμα προς τον κόσμο να βρεθεί εκεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Πηγή: naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας