ΗΠΑ: Θάνατος 15χρονου από πυρά αστυνομικών - Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία (vid)

Νεκρός από 13 σφαίρες αστυνομικών έπεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο 15χρονος Στάβιαν Ροντρίγκεζ. Σε διαθεσιμότητα και κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία οι πέντε που άνοιξαν πυρ.

ΗΠΑ: Θάνατος 15χρονου από πυρά αστυνομικών - Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία (vid)

Οι αστυνομικοί στις ΗΠΑ πυροβόλησαν 13 φορές 15χρονο που ήθελε να βγάλει το κινητό του από την τσέπη του, νομίζοντας ότι θα «τραβήξει» όπλο. Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Ο 15χρονος Στάβιαν Ροντρίγκεζ ήταν ύποπτος για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Οκλαχόμα.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο είπαν στον 15χρονο να τους δείξει τα χέρια του. «Δείξε μας τα χέρια σου. Κανείς δεν χρειάζεται να πάθει το παραμικρό» ακούγονται οι αστυνομικοί να φωνάζουν στον 15χρονο σε βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου.

Εκείνος κάνει αργές κινήσεις για να σηκώσει την μπλούζα του για να δείξει στους αστυνομικούς ότι θα αφήσει το όπλο που είχε περασμένο στη μέση του. Αμέσως μετά έβαλε τα χέρια του στην πίσω τσέπη του τζιν του, με τους αστυνομικούς να του φωνάζουν «όχι» πριν να τον πυροβολήσουν 13 φορές.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι πέντε αστυνομικοί, ηλικίας 28 έως 34 ετών, που άνοιξαν πυρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ότι οι πέντε αστυνομικοί έδρασαν εκτός νόμου και σκότωσαν χωρίς να χρειάζεται τον Στάβιαν Ροντρίγκεζ που ήταν έτοιμος να παραδοθεί.

Στη δικογραφία επίσης αναφέρεται ότι ο 15χρονος δεν είχε άλλο όπλο από αυτό που είχε αφήσει πριν να τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί. Και το αντικείμενο που προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών βάζοντας τα χέρια στην τσέπη ήταν το κινητό του τηλέφωνο.

topontiki.gr