Νέα Σμύρνη: Επεισόδια με μολότοφ και φωτοβολίδες - Τραυματίστηκε αστυνομικός (vids)

Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια με ρίψη μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Νέα Σμύρνη: Επεισόδια με μολότοφ και φωτοβολίδες - Τραυματίστηκε αστυνομικός  (vids)

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής (7/3) με τα βίαια χτυπήματα αστυνομικών κατά πολιτών.

Νέα Σμύρνη: Μαζική διαμαρτυρία για την αστυνομική βία υπό το βλέμμα της ΕΛΑΣ (pics)

Οι δρόμοι γύρω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης με μολότοφ και φωτοβολίδες, ενώ υπάρχουν και αναφορές για τραυματίες.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην κάθοδο. Με εντολή της Αστυνομίας έχουν σταματήσει τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πορεία, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα. Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα μια ομάδα βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί από νωρίς, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την πορεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες».

Αυτή την ώρα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ τους καταδιώκουν οι αστυνομικοί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ