Κορονοϊός: Και οι Έλληνες άνω των 65 ετών θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca (vid)

Όπως ανέφερε κατά τη σημερινή (8/3) ενημέρωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, οι πολίτες άνω των 65 ετών και στη χώρα μας θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca.

Κορονοϊός: Και οι Έλληνες άνω των 65 ετών θα κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca (vid)

Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και νέες γνώσεις προστίθενται σχετικά με τα εμβόλια, ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα που αφορούν στο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο είναι ασφαλές ανοσογόνο και αποτελεσματικό, προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και βοηθάει στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Οι μελέτες αρχικά περιλάμβαναν μικρό αριθμό ατόμων άνω των 65 ετών και η Επιτροπή Εμβολιασμού στην Ελλάδα αποφάσισε τη χορήγηση του εμβολίου από 18 έως 64 ετών. Ωστόσο αυτές οι συστάσεις τροποποιήθηκαν και σήμερα έχουν προδημοσιευτεί τρεις μελέτες για την αποτελεσματικότητα σε άτομα άνω των 65 ετών. Το ίδιο θα γίνει και στη χώρα μας, είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Σημείωσε ακόμα ότι η αποδοχή των εμβολίων είναι ικανοποιητική, αλλά υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν εμβολιάζονται. Ωστόσο παρουσιάζεται αύξηση στην πρόθεση εμβολιασμού από τον Νοέμβριο, είπε, τονίζοντας ότι χρειάζεται κινητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού.

Πηγή: Το Ποντίκι

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας