Υφυπουργείο Αθλητισμού: Επιχορηγεί με 1.266.000 ευρώ τον νεοσύστατο ΕΟΚΑΝ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενέκρινε τον προϋπολογισμό του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, τον οποίο θα επιδοτήσει με ένα ποσό που θα ανέλθει στο ύψος των 1,26 εκατομμυρίων ευρώ.

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Επιχορηγεί με 1.266.000 ευρώ τον νεοσύστατο ΕΟΚΑΝ

Την έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2021, ύψους 1.513.600 ευρώ, του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ υπέγραψε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο εν λόγω προϋπολογισμός επικυρώθηκε και απεστάλη από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΚΑΝ στο υφυπουργείο.

Όπως ενημέρωσε σήμερα (8/3) η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η επιχορήγηση του νεοσύστατου Οργανισμού θα ανέλθει στα 1.266.000 ευρώ.

Σύντομα θα ανακοινωθεί και θα εκταμιευτεί η πρώτη δόση της τακτικής κρατικής χρηματοδότησης, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες στελέχωσης του ΕΟΚΑΝ, τη συμμετοχή του στην κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση και την υγεία, αλλά και τα λειτουργικά του κόστη.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεοσύστατος ΕΟΚΑΝ αντικαθιστά το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), σε πλήρη συνεργασία και εναρμόνιση με την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ (WADA).

Τέλος, να σημειωθεί ότι τηρείται μέχρι στιγμής το χρονικό όριο των έξι μηνών που απαιτείται, βάσει Προεδρικού Διατάγματος, για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων, ώστε σύντομα να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες μετάβασης από το ΕΣΚΑΝ στην πλήρη λειτουργία του Οργανισμού στη νέα του έδρα στο ΟΑΚΑ.