Τηλεκπαίδευση: Χωρίς e-class οι μαθητές σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

Σοβαρή βλάβη σημειώθηκε τα ξημερώματα στον κεντρικό κόμβο της υπηρεσίας που εξυπηρετεί την τηλεκπαίδευση μαθητών της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας.

Τηλεκπαίδευση: Χωρίς e-class οι μαθητές σε Αττική και Στερεά Ελλάδα

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενημερώθηκαν μέσω ανακοίνωσης η οποία αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 8/3/2021 και από ώρα 1:00 έχει σημειωθεί βλάβη στον κεντρικό κόμβο της υπηρεσίας που εξυπηρετεί την Αττική (συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας) και τη Στερεά Ελλάδα.

Ζητάμε συγγνώμη από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την ταλαιπωρία και σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος».

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σήμερα οι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του ΕΚΠΑ, καθώς τα ξημερώματα υπήρξε διακοπή ρεύματος στην Πανεπιστημιούπολη.

Σημειώνεται ότι εντός της Πανεπιστημιούπολης βρίσκεται και ο server του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διακοπή έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν εδώ και πολλές ώρες τα πανεπιστημιακά email, το e-class, τα δίκτυα πανεπιστημιακών νοσοκομείων, το ηλεκτρονικό βαθμολόγιο mystudies και πολλές άλλες λειτουργίες που εξυπηρετούνται από τον συγκεκριμένο δίκτυο.

naftemporiki.gr