Απορρίφθηκε το αίτημα για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα

Το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας απέρριψε την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα που ζητούσε να ακυρωθεί η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Απορρίφθηκε το αίτημα για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα

Ομόφωνα απέρριψε το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας, την αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα που ζητούσε να ακυρωθεί η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Υπέρ της απόρριψης του αιτήματος είχε ταχθεί και η εισαγγελέας, η οποία στην αγόρευσή της το είχε χαρακτηρίσει ως «απαράδεκτο».

Υπενθυμίζεται ότι Δ. Κουφοντίνας διανύει την 59η ημέρα απεργία πείνας. Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή με απόφαση των γιατρών και μετά από εισαγγελική παραγγελία, ο Κουφοντίνας ενυδατώθηκε, καθώς παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, με το νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται να ανακοινώνει ότι:

"Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας".

Πηγή: naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας